top of page

Häckklippning

Trädfällning online hjälper dig hitta rätt företag för häckklippning. klipper och formar häcken på rätt sätt så inte grenar tar skada och får svampangrepp och andra trädsjukdomar. Vi ser till att solen kommer åt alla häckens grenar som leder att häcken ser frisk och livfull igen.

Häckklippning för både trädgårdar och parker

Med oss på Svenska Arboristtjänst får du en professionell klipping av din häck. Vi erbjuder häcklippning över hela Stockholm med omnejd, för både privatpersoner samt fastighetsägare även kommuner.

RUT-avdrag

För privatpersoner gäller även RUT-avdrag för häckklippning. För att få rut/rot-avdrag måste vissa kriterier uppfyllas, denna information får du från Skatteverket.

Olika beskärningstyper:

Formklippning:

även kallad trimning används oftast på småbladiga och täta buskar såsom buxbom, liguster och hagtorn.

Uppbyggnadsbeskärning

beroende på om häcken skall vara formklippt eller friväxande som byggs den upp på olika sätt.

Föryngringsbeskärninghela

busken skäres ner till ca 10-20cm höjd för att sedan skjuta nya skott används med fördel på övervuxna syrenbuskage, hassel och flera sorters rosor.

Selektiv föryngring

om busken har flera stammar i olika storlek så går det med fördel att skära bort/föryngra de grövsta stammarna och lämna de mindre detta gör att busken blir mindre och att nya skott kontinuerligt växer upp.

Reducering/förminskning

friväxande häckar och buskar kan beskäras mindre utan att det friväxande utseendet förstörs genom att de största och längsta grenarna skäres in eller reduceras.

Häckklippning
bottom of page